Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Eerste resultaten gepubliceerd

01-04-2021

  De eerste resultaten uit het participatieproces ‘Samen naar een toekomst voor onze dorpskernen’ zijn gepubliceerd. De eerste fase van het participatieproces liep van eind december 2020 tot eind februari 2021. Holsbekenaren werden uitgenodigd om leuke en knelpuntplekjes in hun dorpskern aan te geven. Door deel te nemen aan een korte online bevraging gaven maar liefst 330 inwoners van de gemeente Holsbeek aan hoe zij hun dorpskernen beleven en hoe ze zich organiseren in het dagelijkse leven. Ten slotte werden er in januari 2021 enkele geleide wandelingen georganiseerd door Interleuven. De routes werden nadien ook online beschikbaar gesteld, zodat men nog tot eind februari 2021 zelf op wandel kon gaan en input kon geven. Alle input uit deze verschillende participatiegelegenheden werd door Interleuven gebundeld. Hieruit werden 12 thema’s gehaald die veelvuldig door bewoners werden aangehaald. Een beschrijving van deze thema’s kan u hier lezen. De gegeven input en thema’s zullen samen met het voorbereidend onderzoek van Interleuven de komende maanden verder worden verwerkt in een toekomstvisie voor de dorpskernen.  

Ga zelf op wandel

26-01-2021

Zet zelf even de ruimtelijke bril op en ga op wandel doorheen jouw dorpskern Gezien het succes van de geleide wandelingen wordt de mogelijkheid om zelf op wandel te gaan verlengd. Geef uw feedback tot en met 28 februari 2021. Download de routes hier. Voor elke plek die je op de uitgestippelde routes tegenkomt, vragen we jou stil te staan bij het beeld/het gevoel dat de plek oproept en hoe dit bijdraagt tot de indentiteit van de dorpskern en/of de gemeente Holsbeek. Verder dagen we je uit om ook naar de mogelijkheden te kijken van jouw dorpskern die de kern zouden kunnen versterken naar de toekomst toe. Hierbij wordt gefocust op de verschillende functies die een kern huisvest en de bouwvormen die hiervoor worden ingezet. Ten slotte kan je bekijken met welke omgevingsfactoren rekening dient te worden gehouden bij de realistaie van deze mogelijkheden.

Fotografeer je gemeente!

23-12-2020

Is het dat ene bankje waar je tot rust kan komen? Is het dat mooie gebouw dat de straat karakter geeft? Of is er net iets waar je je aan stoort? Samen met de inwoners van Holsbeek, komen we graag te weten welke plekjes in de gemeente jullie de moeite waard vinden om te delen. Of welke plekjes jullie net iets anders zouden invullen. Misschien ken je plaatsen van ergens anders die de gemeente kunnen inspireren, of heb je zelf een idee om een plaats in te vullen. Laat het ons weten met een foto Je foto insturen kan via dit online platform. Je kiest het thema waar je foto het best bij past, je laadt deze op en je geeft ons en alle andere bezoekers van deze website wat uitleg. Zo maken we een kaart van onze gemeente vol interessante plaatsen, dewelke ons beter doet begrijpen wat de inwoners van de gemeente zo waarderen aan Holsbeek.

Meer nieuws & activiteiten

Meer dan 330 Holsbekenaren lieten hun stem horen

Samen geven we de toekomst van onze dorpskernen vorm. Daarom wil de gemeente graag jouw stem horen! 336 inwoners vulden de bevraging in en er werden 17 voorstellen ingediend.

Ontdek de ingediende voorstellen

Samen naar een toekomst voor onze dorpskernen

De campagne geeft burgers de kans om op de hoogte te blijven en mee na te denken.