Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Duurzame Mobiliteit: shift naar fiets, te voet, openbaar vervoer

Acties voor 2022

Onderzoek dienstverplaatsingen gemeente en OCMW

Status

Proef 2022: 2 electrische dienstfietsen 

Laad eventueel een foto of beeld op van de actie

Omschrijving

Op vraag van het gemeentepersoneel worden er 2 electrische fietsen aangekocht voor dienstverplaatsingen. Op het einde van het jaar zullen we evalueren hoeveel deze fietsen gebruikt werden voor dienstverplaatsingen en of er meer dienstverplaatsingen met de fiets ipv de wagen gedaan werden. 

Daarnaast loopt er in de gemeente ook het project om het personeel een electrische leasefiets aan te bieden voor het woon-werkverkeer. 

 

CO2-impact

Te berekenen

1
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Aan de huidige en toekomstige beleidsorganen van de gemeente Holsbeek. Welke zijn de bevindingen van het project 'proef 2022' aangaande de electrische deelfietsen voor het personeel van de gemeente Holsbeek? Verder stel ik tot mijn spijt vast dat de genomen initiatieven voor een duurzamere mobiliteit maar weinig (om niet te zeggen 'geen') interesse kunnen opwekken bij de inwoners van Holsbeek.  De onheilspellende klimaat problematiek en de steeds groeiende impact van het verkeer op de leefomgeving lijkt niemand te beroeren (nochtans zijn er steeds meer wetenschappelijke studies die aantonen dat CO2 uitstoot, geluidshinder, fijn stof,... een negatieve invloed hebben op de gezondheid). De oprichting van werkgroepen (zoals:deelmobilteit/fiets-openbaar vervoer) hebben tot op heden weinig succes, de VAR lijkt helemaal niet in staat om een voldoende progressief en efficiënt mobiliteitsmodel uit te werken als ondersteuning tot het behalen van de objectieven 'Horizon 2030'. Op basis van de gegevens van de telramen is het niet meer correct om Holsbeek te omschrijven als een 'landelijk, rustig dorp', de maatschappelijke evolutie heeft daar inmiddels anders over beslist. Alvorens te spreken over de 'modal shift' dient er eerst ernstig nagedacht te worden over het bewerkstelligen van een 'mental shift'.  Ook hierover zijn al diverse publicaties te raadplegen. Mijn beweegreden:een ruim draagvlak vinden bij de inwoners van Holsbeek om het tij te keren. Dromen,wellicht naïef, mag nog hé ;-)