home-page
Deel op facebook
home-page
Deel op facebook

Week Duurzame gemeente

Holsbeek doet weer mee met de Week van de Duurzame Gemeente

Wereldwijd wordt er in de 'Week van de Duurzame Gemeente' campagne gevoert om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen in de kijker te zetten.

De campagneweek loopt van 18 tot 25 september. Deelnemende gemeenten hangen de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten hun 'Duurzame Helden' in de bloemetjes. De helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's). 

In 2023 zetten we lokale duurzame helden in de kijker die bijdragen aan SDG 4 Kwaliteitsvol Onderwijs.  We vieren scholen, leerkrachten maar evengoed ondernemingen, organisaties en individuele burgers die bijdragen aan levenslang leren, gelijke kansen en welzijn op school & in de kinderopvang, wereldburgerschapseducatie & educatie rond de SDG's, en het recht op onderwijs voor iedereen.

De campagneweek 2023 biedt diverse activiteiten met lokale Duurzame helden die bijdragen aan verschillende ontwikkelingsdoelstellingen. Dit jaar zullen ook de scholen extra inzetten op duurzaamheid en de SDG's. Onze Lokale duurzame helden zoals bvb Natuurpunt en Kiwanis zetten dit jaar acties op met de scholen, voor en met de kinderen.

Ken jij duurzame helden die zich inzetten voor kwalitief onderwijs en leren? Laat het ons weten! Stuur een mail naar milieu@holsbeek.be

Lees zeker ook de artikels in de HI. In elke HI zetten we een Lokale Duurzame held in de kijker! 

Ontdek het programma hier. 

Dank je wel al alle lokale duurzame helden! Samen werken we aan een duurzame gemeente. 

Met hartelijke groet,

Anja

Anja Peeten

Schepen milieu en duurzaamheid

Deel op facebook