Duurzaam energieverbruik 
= slim energieverbruik èn energieproductie

Collectieve aanpak van renovaties: energiepositieve wijk Bergeveld

Status

In uitvoering

Omschrijving

Soms is het slimmer om renovaties collectief aan te pakken want samen sta je sterk. Samen met je buren kan je verder gaan, zijn er andere mogelijkheden en krijg je beter voorwaarden door het groepsvoordeel.

Woon je vandaag al een straat met woningen met vergelijkbare energetische noden? Heb je met je buren plannen om jullie woning te renoveren? Bundel dan jullie krachten.  Samen kan je meer en betere voorwaarden bekomen. Ook dat kan met de renovatiebegeleiding via het Energieloket

Met de thermografische luchtfoto's die genomen werden van de daken in Holsbeek, kunnen we goed afleiden welke woningen veel warmte verliezen. Wanneer we zien dat er meerdere woningen in één straat, of een hele wijk rood kleurt op de foto's, is het interessant om dit collectief te bekijken.

We wachten echter niet op de thermografische kaart en begin 2022 zijn we al een concreet wijkproject gestart in het Bergeveld: een project met steun vanuit Vlaanderen om van de wijk Bergeveld een energiepositieve wijk te maken. 

Voor meer info: link naar pagina Bergeveld